Skip to Content

5 Advarselstegn På At Han Manipulerer Dig Følelsesmæssigt

5 Advarselstegn På At Han Manipulerer Dig Følelsesmæssigt

Selvom det er overalt, så kan det være svært at få øje på følelsesmæssig manipulation. Det gælder især for romantiske forhold.

Selv hvis du er i tvivl om din partner er en følelsesmæssig manipulator, så er det svært at acceptere.

Nogle gange er manipulatorerne perfekte i begyndelsen, og viser deres sande ansigt når de er sikre på at du er følelsesmæssigt knyttet til dem.

Men det første skridt mod at beskytte dig selv fra manipulation er at vide hvordan du ser det.

Så hvis du tror at din kæreste manipulerer dig følelsemæssigt så er der her 5 advarselstegn på at han virkelig gør.

1. Han afpresser dig

Følelsesmæssig afpresning er en af de værste former for følelsesmæssig manipulation.

Det er ikke alle manipulatorer der brugder den samme form for afpresning, men de vil alle give dig følelsen af at blive presset op i et hjørne som om du ingen andre muligheder har.

Din partner ved at du er samvittighedsfuld og ved at manipulere dig følelsesmæssigt bruger han din frygt, skyldfølelse og din forpligtigelsessfølelse til at manipulere med dig.

Han truer måske med at forlade dig hvis du ikke gør som han siger eller han kan endda true med at skade sig selv hvis du forlader ham, men pointen er den samme – du bliver hans gidsel og han presser dig til at adlyde ham.

Hvis du har med denne form for manipulator så er det vigtigste at du ikke bukker under for hans krav, for det vil opfordre ham til at fortsætte med hans afpresning.

2. Han spiller offer

En anden ting de fleste manipulatorer gør er at tage offerrollen.

Uanset hvilken situation de er i eller hvad årsagen er vil en succesfuld manipulator altid finde en måde at gøre ham selv til offer.

Han vil sjældent tage ansvaret for hans egne ord og handlinger og vil altid forsøge at bebrejde dig.

Ifølge ham opfører han sig perfekt og du er “the bad guy” som konstant ødelægger jeres forhold.

Selv hvis han nogle gange indrømmer at han sagde eller gjorde noget forkert så vil han forsøge at overbevise dig om at du var den der fik ham til at opføre sig sådan, så det hele er faktisk din skyld.

Hvis du er opmærksom så vil du bemærke at han faktisk aldrig siger undskyld for noget af det han har gjort.

Istedet vil han konstant forsøge at retfærdiggøre sig selv og give dig skyldfølelse om alt hvad der er skaber problemer i jeres forhold.

3. Han er passiv-aggressiv

Passiv-aggresiv adfærd er aldrig direkte, så når du har med en manipulator at gøre så er det noget af det sværeste at få øje på.

Når du er i et forhold med en passiv-aggresiv partner vil han sjældent fortælle dig hvad der irriterer ham.

Istedet så vil han være sur på dig, give dig den tavse behandling og bevidst ignorere dig, eller måske bare være gnaven og kold overfor dig, og forvente at du på magisk vis ved hvad der er galt.

Du tror måske bare at din partner ikke ved hvordan han skal sætte ord på hans følelser, men han gør det rent faktisk for at straffe dig for det han betragter var din fejl.

Han manipulerer dig på hans måde og du bliver bange for at gøre eller sige noget der måske generer ham, fordi du gerne vil undgå hans potentielle passiv-aggresive behandling.

4. Han får alle dine usikkerheder frem

Hvis din partner er manipulerende så vil din selvtillid være det første han går efter.

Din manipulator kan ikke tillade at du føler dig stærk og selvsikker for så vil du ikke tillade at han manipulerer dig.

Så han bruger din frygt og usikkerhed til at gøre dig til et egnet offer for hans manipulation.

En dygtig manipulator vil genkende dine usikkerheder og nævne dem hver gang han har brug for at nedgøre dig.

Han vil insinuere at han er over dig ved at nedgøre dig.

Alt dette er selvfølgelig diskret i begyndelsen.

Han vil fornærme dig og forsøge at få det til at ligne en vittighed eller overbevise dig om at han bare giver dig et godt råd, for din egen skyld.

Men før du ved af det så får han dig overbevist om at du ikke er god til noget og at han faktisk gør dig en tjeneste ved at være sammen med dig.

En følelsesmæssig manipulator handler sådan fordi han er bange for at du ser hans faktiske intentioner og forlader ham, så han vil have din selvtillid ned til det mindste han kan.

Som konsekvens heraf vil du ende med at tænke at der ikke er andre fyre der vil have dig, og du vil blive i forholdet med din manipulator.

5. Han gaslighter dig

Gaslighting er en af de mest succesfulde former for manipulation som alle dygtige manipulatorer anvender.

Ved at gaslighte dig vil han lege med din hjerne og forvirre dig, og få dig til at tvivle på din egen fornuft.

Hvis din kæreste anvender denne teknik til følelsesmæssig manipulation så vil han altid fordreje hans egne og dine ord og forsøge at gøre hvad der er virkeligheden til noget andet.

Han vil ikke altid lyve direkte overfor dig, men han vil overdrive og nægte at han sagde noget, og dermed forsøge at overbevise dig om at du forestiller dig ting.

Med tiden vil hans adfærd udmatte dig, og du vil begynde at tvivle på din opfattelse af virkeligheden og du vil ende med at tro på alt hvad han siger.

Derfor bliver du til det perfekte offer for mere manipulation.

5 Advarselstegn På At Han Manipulerer Dig Følelsesmæssigt