Skip to Content

3 Almindelige (Men Ikke Overraskende) Grunde Til, At Fyre Bliver Følelsesmæssigt Distancerede

3 Almindelige (Men Ikke Overraskende) Grunde Til, At Fyre Bliver Følelsesmæssigt Distancerede

Alle kvinder, der har oplevet den forfærdelige følelse af, at en fyr trækker sig væk, har sikkert følt sig magtesløse og svage. Det er et scenarie, hvor du ikke kan gøre meget – bortset fra at give ham plads til at rydde ud i sine ting.

Hvis du blander dig og forcerer tingene for meget, kan du få ham til at trække sig endnu mere væk fra dig. Og så er du hjælpeløs.

Du er overladt til at spekulere på, hvad der gik galt, og hvordan tingene kom til dette punkt.

Følelsesmæssig distancering er en lusket satan. Du ved aldrig, hvornår den rammer dig og hvorfor. Og det værste er, at der ikke findes nogen eksakt magisk formel til at løse det.

Desværre kan du ikke gøre andet end at spille med på hans spil og vente på det øjeblik, hvor han beslutter sig for at tale med dig. Så vil du være på det hold, der vinder.

I stedet for at være besat af det og sætte spørgsmålstegn ved dine egne handlinger, så lad det ligge, for det er ikke dig, der har skylden for det. Jeg ved det, for jeg har også været der.

Jeg kæmpede også for at finde et svar på spørgsmålet: “Hvorfor trækker han sig væk?”

Jeg vil gerne have, at du får det bedre, og jeg vil gerne overbevise dig om, at det ikke er slut endnu. Der er måder, hvorpå du kan blive en bedre og mere hensynsfuld person, og hvordan du virkelig kan forstå ham.

Men først er du nødt til at forstå, hvorfor han opfører sig, som han gør, for at kunne prøve at løse det. Hvis du holder nok af ham, vil du gøre alt, hvad der står i din magt, for at få ham tilbage.

Her er nogle af grundene til, at han distancerer sig følelsesmæssigt fra dig:

Du er den, der altid bestemmer

Her er sagen, og jeg er ikke fornærmende – bare realistisk, fordi tingene er sådan. Mænd kan godt lide at være ledere. De kan godt lide at tro, at de har det sidste ord. Sådan er de skabt. Hvis du går tilbage til din barndom, kan du så ikke huske, at drenge altid konkurrerede om hver eneste lille ting?

Det er, fordi de har behov for at vise deres maskulinitet. Det kan være grunden til, at han trækker sig væk fra dig – du lader ham ikke være din klippe. Jeg ved, at du ikke har brug for en klippe, og jeg ved, at du ikke har brug for en beskytter. Det var derfor, du opførte dig sådan i første omgang.

Men du skal vide, at stærke og uafhængige kvinder er skræmmende for mænd. Jeg siger ikke, at du skal underkaste dig ham. Du er bare nødt til at lade nogle ting glide. Lad ham tage initiativ til ting – lad ham “styre rattet” til en forandring. Når alt kommer til alt, handler forhold om kompromiser, så at være den, der bestemmer hele tiden, er ikke så sundt for jeres forhold, når alt kommer til alt.

Man sitting on couch holding his head

Han er stresset

En ting, vi kvinder er nødt til at forstå og acceptere allerede nu, er at: MÆND FUNGERER IKKE, SOM VI GØR!

De er helt anderledes. Når de er stressede, har de brug for noget tid alene.

De har brug for deres sikre sted og det ufarlige miljø, hvor de føler sig godt tilpas. De har brug for tid til at samle tankerne og beslutte, hvad der er det rigtige at gøre.

Kvinder, på den anden side, gør det modsatte. Vores første instinkt er at lukke det hele ud. Jeg har aldrig mødt en kvinde, der holdt sin mund lukket ved spørgsmålet: “Er alt i orden?”

Hvis ikke første gang, så anden eller tredje gang, du har stillet spørgsmålet. Vi har behov for at tale om det hele.

Det er der, problemet ligger. Hvis du ser, at din fyr er usædvanligt stille, og han nægter at tale med dig, er det, fordi han har brug for lidt tid alene.

Han vil aldrig fortælle dig det: “Nå, du ved, skat… jeg har nogle problemer og nogle ting på hjerte. Jeg vil virkelig gerne dele dem med dig?” Jeg mener, helt ærligt, det sker ikke engang på film – det er så surrealistisk.

Hvis du presser og mobber ham til at tale med dig om sit problem, vil han trække sig endnu længere væk fra dig. Hvis han vil have din hjælp eller dit råd, vil han bede om det.

Insister ikke på at tilbyde din mening som en kur mod hans problemer. Hvis han rækker ud efter dig, så vær der for ham og lyt til ham. Indtil da skal du bare lade ham ordne sit l**rt selv.

Du er trængende

Som jeg sagde før. Nogle ting er ikke din skyld. Det er mærkeligt at sige, men det er heller ikke din skyld, at du er trængende.

Jeg ved, at nogle kvinder ikke kan ryste den adfærd af sig. Det er en sindstilstand.

Hvorfor sker det for os? Jeg tror oprigtigt, at kvinder, der bliver trængende, har haft nogle dårlige oplevelser før, så de bliver trængende af frygt.

De bliver trængende, fordi de er bange for at miste den fyr, der behandler dem, som de fortjener.

Men sandheden er, at vi virkelig kan gå for langt i det hele, og det er der, tingene går galt.

Mænd hader, når vi opfører os sådan, fordi de får en følelse af at blive kvalt.

Mænd vil gerne føle sig ønskede og begærede – ikke nødvendige. Deres eneste frygt er, at de vil miste deres frihed i et forhold.

Det er ikke, fordi de hader forhold. Tværtimod er der ikke noget bedre end at være sammen med en kvinde, som de holder af. Men der er frygten for, at en kvinde vil suge dem tørre.

Så det gælder om at være klog, for så snart de får en fornemmelse af, at du er for krævende, vil de begynde at trække sig væk af frygt for at miste deres frihed.

Det er svært at bevare et lykkeligt og sundt forhold. Men husk, at du ikke er alene om det – kompromiser og snak er kuren mod ethvert forholds bump på vejen.