Skip to Content

Til Pigen Med Det Bløde Hjerte: Han Kommer Aldrig Til At Ændre Sig

Til Pigen Med Det Bløde Hjerte: Han Kommer Aldrig Til At Ændre Sig

Jeg ved, at dit hjerte er rent, og at du stadig tror, at der er noget godt i ham. Du har let ved at overse alle hans fejl.

Du bliver ved med at tilgive ham for alt, selv om du næsten aldrig hører ham undskylde. Du bliver, du bliver ved med at holde fast i det, der engang var, det, der stadig kan være, fordi du tror, at din kærlighed vil forandre ham.

Det, du ikke vil indrømme over for dig selv, er, at intet nogensinde ændrer sig. Uanset hvor meget man prøver.

Uanset hvad du gør anderledes. Uanset hvor mange gange han siger, at han vil ændre sig.

Han vil altid forblive den samme. Hans opførsel vil aldrig ændre sig, fordi han tror, at han har ret til dig og din kærlighed, uanset hvad.

Han tager dig for givet. Han ved, hvor meget du holder af ham.

Han ved, at du har tilgivet ham utallige gange tidligere. Så han stoler på, at dit bløde hjerte vil undskylde det utilgivelige, tilgive det utilgivelige, også i fremtiden.

Du er allerede udmattet af det hele. Han har drænet dine følelser.

Han forvandlede tårerne i dit ansigt til vandfald, selvom han aldrig skulle have forårsaget dem i første omgang. Alligevel bliver du.

I håbet om, at han vender tilbage og bliver den mand, du engang kendte, den mand, du faldt for.

Men den mand har aldrig eksisteret. Det hele var en facade. Han foregav at være god for at lokke dig ind i sit spind af løgne.

Han fik dig til at tro, at du kunne stole på ham, når tingene blev slemme, han overøste dig med opmærksomhed og kærlighed, han lod, som om han var en, han ikke var.

Han ønskede, at du skulle føle dig tryg. Han ønskede, at du virkelig skulle falde dybt og hårdt for ham, så han kunne bruge alle dine følelser imod dig.

Det øjeblik, hvor han indså, at du virkelig elskede ham, var det samme øjeblik, hvor hans opførsel ændrede sig. Pludselig havde han aldrig tid til dig, han havde altid travlt med noget andet.

Al den kærlighed og opmærksomhed, I delte i begyndelsen af forholdet, blev ensidig. Det var op til dig at holde tingene i gang.

Det var op til dig at gøre alle de nødvendige anstrengelser. Men på en eller anden måde kunne han ikke se det, eller han nægtede at anerkende det. Han tog bare imod alt, hvad du gav ham.

Han havde ikke noget imod at være din prioritet, den, der fik dig til at lægge alle dine problemer til side og koncentrere dig om hans. Han bebyrdede dig med sine problemer.

Og du tog dem til dig som dine egne. Du gav alt, hvad du kunne, i forsøget på at hjælpe ham. Men det var aldrig nok.

Intet, du nogensinde gjorde, var nok. Han ville altid have mere.

Og når han kunne se, at han var gået for vidt, satte han farten lidt ned, charmerede sig ind i dit store, bløde hjerte og lod, som om der aldrig var sket noget.

Efter et stykke tid, når du begynder at føle dig elsket igen, vender han tilbage til sine gamle vaner.

Dit forhold til ham er som en fortryllet cirkel, der mest består af smerte, men med glimt af lykke. Og de glimt er alt, hvad du holder fast i.

Du baserer din fremtid på dem. Du bygger dit håb på dem. Du tror stadig, at han inderst inde er et godt menneske, og at han vil ændre sig.

Men den triste sandhed er, at han aldrig vil ændre sig. Det har han heller ikke brug for. Han har det fint, som han er nu.

Han kan godt lide at have en som dig omkring sig. En, der vil være hans bedste ven og hans elsker.

En, der støtter ham og altid har hans ryg. En, der vil ofre sin egen lykke for hans skyld. En, der giver alt uden at forvente noget tilbage.

Han har det godt med denne situation. Han har alt, hvad der skal til. Du er den, der føler dig dårlig, brugt og forsømt.

Du er den, der desperat ønsker, at han skal ændre sig. Men det vil han aldrig. Han vil altid forblive den samme.
Han kender ikke nogen anden måde.

Al den kærlighed, du tror, han har til dig, selv om du ikke ser den så ofte, er hans redskab til manipulation. Han vil have din kærlighed, empati og styrke, så han kan tage dem fra dig.

Desværre er den eneste person, han elsker, sig selv, og han er ikke i stand til at give noget tilbage, som du giver.

Hvis du bliver, vil intet ændre sig. Intet vil nogensinde blive bedre. Du vil føle dig mere ensom, end du nogensinde ville være på egen hånd.

Tårerne vil falde igen, og dit bløde hjerte vil smuldre af mangel på kærlighed. Han vil aldrig være i stand til at gengælde alt det, du giver.

At blive vil kun bringe dig mere smerte. Han vil bare blive ved med at knække dig lidt efter lidt, indtil han ødelægger dig fuldstændigt.

Hvis du bliver, bliver du aldrig lykkelig. Han har det ikke i sig at gøre dig lykkelig.

Derfor er det på tide, at du tager din lykke tilbage i dine egne hænder – den har altid været der alligevel. Du er nødt til at være stærkere end dig selv. Du skal elske dig selv lige så meget, som du elsker ham, og endda mere.

Du er nødt til at tænke på dig selv og sætte dig selv først, for det er der ingen andre, der gør.

Kan du ikke se, at du fortjener så meget mere? Du fortjener alt det, du giver.

Du fortjener det med en anden, en, der vil se dig som den dyrebare juvel, du virkelig er. Du har simpelthen lagt dit bløde hjerte i de forkerte hænder.

Det hjerte banker kun med håb om forandring – en forandring, der aldrig vil komme.

Så hold op med at håbe på, at han vil ændre sig, for inderst inde ved du, at det vil han aldrig. Det hele er op til dig nu. Du er nødt til at holde op med at give ham uendelige chancer.

Han vil spilde dem alle. Du skal holde op med at spilde dit liv, din energi og din kærlighed på en uværdig person.

Du er nødt til at indse, at du fortjener at blive elsket. Du er nødt til at begynde at elske dig selv mere.