Skip to Content

Sande Forskelle Mellem At Være Forelsket Og Elske Nogen

Sande Forskelle Mellem At Være Forelsket Og Elske Nogen

Jeg plejede at blande disse to begreber sammen, og det tror jeg også, de fleste af jer har gjort. De bliver så let forvekslet. Ikke kun som begreber, men også som følelser.

Jeg spildte så meget tid på at græde over nogle mænd, som aldrig var de rigtige for mig til at begynde med.

Jeg troede virkelig, at jeg mistede kærligheden ved at miste dem. Jeg kunne ikke have taget mere fejl.

Det var først, da jeg mødte mit livs kærlighed, at jeg virkelig forstod forskellen mellem at være forelsket og at elske nogen.

Intet, jeg nogensinde har følt før, kan komme i nærheden af det, jeg føler nu.

Ser du, “at være forelsket” er en form for afhængighed, vi føler over for nogen. Vi bliver så revet med af dem, at de er alt, hvad vi kan tænke på.

Vi ønsker at være tæt på dem, så ofte vi overhovedet kan.

“At elske nogen” er det, vi har, når virkeligheden sætter ind, når vores hormoner holder op med at gå amok. Det er ikke en afhængighed, det er virkeligheden.

Det handler om gensidig lykke og vækst. Det handler om at komplimentere hinandens liv. Det er det bedste i verden.

For at gøre det hele mere klart, så lad os se på de 6 forskelle mellem at være forelsket og at elske nogen:

Forelskelse sker utilsigtet, men at elske nogen sker efter eget valg

Forelskelse er uden for vores kontrol. Det handler om kemi, begær og forelskelse. Det handler om at idealisere den anden person og sætte ham eller hende på en piedestal.

At elske nogen er det, der kommer efter al forelskelsen, kemien og lysten. Det er en følelsesmæssig forbindelse, vi danner.

Det handler ikke om at se på sin partner som en form for perfektion. Det handler om at vide, at de er fejlbehæftede og elske dem alligevel.

Det handler om at vælge at blive, selv når de solbeskinnede dage passerer.

At være forelsket handler om bekvemmelighed, mens at elske nogen handler om at prioritere dem

At være forelsket er at have brug for, at nogen opfylder ens behov. Det er at være der, når det er belejligt.

At elske er på den anden side uselvisk. Det handler ikke kun om at tage, men også om at give.

Det handler om at tage sig tid til nogen. Det handler om at nyde det faktum, at ens bedre halvdel er til stede. Det handler om at få dem til at føle sig vigtige.

At være forelsket kan være trængende, mens det at elske nogen aldrig er det

Det ligger i vores menneskelige natur at have alle mulige forventninger til folk. Det er det samme, når vi er forelskede. Vi forventer, at en person opfører sig på en bestemt måde.

For eksempel vil vi måske have dem til at ringe eller sms’e 24/7. Vi forventer måske store romantiske bevægelser og konstante tegn på kærlighed.

Men virkeligheden kan være en anden. Derfor er vores uindfriede forventninger den mest almindelige årsag til, at vi slår op

At elske nogen handler om kompatibilitet. Det handler om gensidig forståelse. Det handler om ikke at skulle høre fra hinanden 24/7, men stadig vide, at man er elsket.

At elske nogen handler om tillid, mens forelskelse ikke behøver at være det.

At være forelsket kan også være fuld af usikkerhed. Vi behøver ikke at føle os trygge eller stole fuldstændigt på den anden person for at blive forelsket i ham eller hende. Vi falder bare og håber, at de vil gribe os.

Ægte kærlighed er imidlertid bygget på tillid. Der er ikke plads til usikkerhed eller jalousi. Vi føler os trygge i deres favn, og vi ønsker, at de skal have det på samme måde med os.

At være forelsket handler om at besidde, mens at elske nogen handler om at sætte dem fri

At være forelsket giver os ofte den misforståede opfattelse, at vi skylder en anden person noget. At de tilhører os.

Vi holder for hårdt fast i dem, fordi de er de vigtigste skabere af vores lykke.

Det er derfor, vi nogle gange saboterer vores egne chancer for at finde ægte kærlighed. Vi forcerer følelserne. Vi kvæler vores partnere ved at ville have dem for tæt på.

At elske nogen handler om at give dem friheden til at elske dig tilbage. Det handler ikke om at prøve for hårdt på at beholde dem i dit liv.

Det handler om at elske dem, uanset om de er ved din side eller ej.

Ægte kærlighed bør flyde, og du bør aldrig skulle tigge om nogens opmærksomhed, hengivenhed eller tilstedeværelse i dit liv. Det handler om at arbejde som et team og vokse sammen.

At være forelsket behøver ikke at vare ved, mens kærlighed kan være evig

Forelskelse kan vare i kortere eller længere tid, men den har sin ende. Det er baseret på forelskelse, begær, hjernekemikalier, der giver os den vanedannende følelse af begær.

Kærlighed aftager ikke. Den aftager ikke. Den falmer ikke. Kærligheden bliver uanset hvad. Den er konstant, selv om forholdets hvedebrødsdage er fortid.

I sidste ende er det vigtigt at huske, at det at være forelsket og elske nogen under ingen omstændigheder udelukker selvkærlighed.

Tværtimod byder det den velkommen. Kun når du virkelig elsker, accepterer og værdsætter dig selv, er du i stand til at give de samme, rene følelser til en anden person.