Skip to Content

Hvordan Man Stopper Med At Holde Af En: 15 Nemme Trin

Hvordan Man Stopper Med At Holde Af En: 15 Nemme Trin

At indrømme overfor dig selv at den person du har stærke følelser overfor ikke elsker dig tilbage er smertefuldt og svært at opnå.

Men, det er der er endnu mere svært er at forsøge at finde ud af hvordan man stopper med at holde af en som du ved er fuldstændig ligeglad med dig.

At være klar over at en som du vil flytte bjerge for, ikke vil løfte en finger for dig, fremprovokerer en masse forskellige følelser.

Til at starte med er du vred, og så kan du ikke lade være med at tænke over hvorfor du ikke er nok for dem så de kan elske dig tilbage, så forsøger du at kæmpe for at få deres kærlighed, indtil du endelig affinder dig med den barske sandhed og ved at det eneste du kan gøre er at stoppe med at holde af den person, på den ene eller anden måde.

Det betyder ikke noget, hvor meget tid du har brugt sammen med denne person – uanset om i var i et rigtigt forhold eller det bare var en du elskede fra en sikker afstand – det er stadig det samme; det er aldrig nemt at smide en ud af dit hjerte og sparke dem ud af dit liv, og involverer altid smerte.

Men selvom du sikkert ikke tror det nu, så er der effektive måder at gøre det på.

Følg blot denne trinvise guide og jeg forsikrer dig at forelskelsen stopper før end du tror med denne person.

1. Accepter virkeligheden

Det betyder ikke noget om du forsøger at stoppe med at elske den person du har et romantisk forhold med eller en person der aldrig rigtig var din.

Hvis du undrer over hvordan du stopper med at holde af en, så er det første trin altid at se sandheden i øjnene og gøre dit bedste for at acceptere den.

Uanset hvad du havde med den person er det nået til en ende, og de kommer ikke tilbage, uanset hvor gerne du end vil de gør.

Så i stedet for at vinde dem tilbage så stop med at spilde din energi på at forsøge at få dem til at elske dig.

Bevar din værdighed og tving dig selv til at genkende tegnene og accpeter det faktum at han er ligeglad med dig.

Tillad ikke dig selv at få for høje forventninger eller stille dig tilfreds med nogle ikke-eksisterende små tegn på deres følelser – denne person elsker dig ikke, og det er på tide at du stopper med at holde en plads fri i dit hjerte til dem.

2. Indrøm dine følelser overfor dig selv

Hvis du forsøger at finde ud af hvordan du stopper med at holde af en, skal du være klar til at se indad og stille spørgsmål til dig selv.

Først og fremmest så skal du indrømme dine følelser overfor dig selv, for selvbedrag fører ingen steder hen

Accepter at du holder at personen og at din kærlighed ikke er gengældt. Accepter at du lider og vær ikke flov over din smerte.

Hvis det er nemmere, så skriv dine følelser ned. På den måde kan du visualisere dem bedre og du ved præcist hvad du er oppe i mod.

3. Men du lader dem ikke overvælde dig

Men det betyder ikke at du skal tillade at din smerte definere dig eller overtage dig helt.

Ja, du har gennemgået en svær tid, men du er meget mere end blot et ødelagt hjerte.

Tillad ikke dig selv at tage al smerten ind og lade alt hvad du gennemgår være det eneste du tænker på.

Lad ikke hans negativitet suge livet ud af dig og gøre dig til en helt anden person.

Sandheden er at du er såret, men det betyder ikke at du bør lade de negative følelser blokere dig fra at være glad engang imellem.

Sæt pris på de sjældne øjeblikke af lykke og forsøg at gøre dem til det der optager dig.

4.Husk at dette er en del af livet

Så barsk som det måske lyder så er hjertesorger en del af livet og noget vi alle har været igennem på et eller andet tidspunkt.

Det er trods alt ikke første gang du har det sådan og jeg forsikrer dig at det heller ikke bliver den sidste.

Den person du elsker har ret til ikke at elske dig tilbage og du kan ikke ændre den følelse.

På samme tid har du ikke retten til at være vred på en som ikke giver dig de følelser du forventer fra dem.

Selvom at hvad du gennemgår lige nu måske virker som jordens undergang, så er sandheden at du overlever.

Du kommer levende ud på den anden side og du bliver stærkere end nogensinde.

5. Stop med at romanticere fortiden

Når vi afslutter et forhold, så har de fleste af os for vane at idealisere den person vi stadig har følelser for, og den tid vi har brugt sammen med dem.

Pludselig forsvinder vores eks’ fejl. Vi begynder at huske dem som vores perfekte match og ser vores forhold som meget bedre end det var.

Men, hvis du tænker over hvordan du stopper med at holde af en så er en af de første ting du skal gøre, at romantisere fortiden.

Det betyder ikke at du skal tale dårligt om din eks, hver gang du får chancen, eller at du skal tvinge dig selv til at hade dem, men du skal være realistisk omkring alt hvad der er sket.

Der var en grund til at det gik forbi mellem jer, og hver gang du overvejer at gå tilbage til din eks, så se det som årsagen i stedet for alle de smukke minder i delte, fordi det er det der får dig tilbage til virkeligheden hver gang du overvejer at kontakte ham eller bede om endnu en chance.

I stedet for at holde hovedet højt, så tænk på alle de gange han viste dig at han var ligeglad og alle de gange du forsøgte at vinde deres kærlighed, uden held. På den måde undgår du al nostalgien og du forbliver jordnær.

6.Stop al kontakt

Du ved hvad man siger “ude af syne, ude af sind”. Det næste trin er måske det vigtigste trin du tager i processen om at glemme den du elsker.

At bryde al kontakt.

Det er ikke fordi du skal bruge reglen om ingen kontakt for at få din eks tilbage, eller for at de forstår hvor meget de betyder for dig.

Du skal skære dem helt ud af dit liv for at gøre tingene nemmere for dig selv.

Det betyder at du skal stoppe al kommunikation med den person du forsøger at glemme.

Blokere deres sociale medier, deres telefonnummer, stop med at stalke dem og stop med at spørge jeres fælles venner om dem, og stop med at komme de steder hvor du måske møder dem.

Det lyder måske alt sammen for drastisk og måske ondskabsfuldt, men tro mig, det er det eneste der hjælper og er noget du bliver nød til at gøre hvis du virkelig ønsker at redde dig selv.

Hvordan har du tænkt dig at stoppe med at have følelser for en som du konstant er i kontakt med?

Hvis du får det skidt over at behandle en anden sådan, som ikke har såret dig, blot ikke elsket dig tilbage, så er det ikke nogen skam at forklare dem hvordan tingene hænger sammen.

Bed dem blot pænt om ikke længere at være en del af dit liv, fordi du forsøger at glemme dem og deres tilstedeværelse sårer dig.

Hvis de har et godt hjerte så vil de forstå og forsvinde for altid.

7. Skil dig af med alle minderne

At afbryde al kontakt går hånd i hånd med at skille dig af med alt hvad der minder dig om den person du forsøger at glemme.

Sandheden er at når du bliver ældre så ønsker du måske at have lidt der minder dig om en du engang elskede, men på det tidspunkt ser du på gamle billeder af jer sammen, og din lejlighed er fyldt med deres ting

Det er derfor du skal af med alle de materielle ting, på samme måde som du skal af med den person der sårer dig.

Tiden er inde til at stoppe med at lytte til “jeres sang” og stoppe med at tage hen til de steder i plejede at besøge sammen.

8. Undgå at tænke på hvad der skulle og kunne have været

En af de største fejl de fleste begår, når de forsøger at glemme en, er at lade sig opsluge af alle hvad nu hvis.

Det sker specielt når du forsøger at komme videre efter et “næsten forhold” som aldrig blev til noget.

Du kan ikke lade være med at tænke på hvad der kunne være sket mellem jer og din næsten eks, hvis I bare havde givet det en chance.

Hvordan tingene kunne være hvis han i det mindste forsøgte at elske dig tilbage?

Hvis du tænker over hvordan du stopper med at holde af en, så skal de tanker ud af dit hovede så hurtigt som muligt.

Accepter at tingene gik som de gjorde af en grund, og du kan ikke ændre fortiden, så hvorfor bryde hjernen med den?

9. Ændr ting i dit liv

Du ved hvordan piger klipper og farver deres hår og hvordan fyrene går i motionscenteret efter et brud? Det er der en grund til.

Når du forsøger at finde ud af hvordan man stopper med at holde af en, så er et af de afgørende trin at lave noget om i dit liv.

Det betyder ikke noget om det er dit hår eller nyt tøj eller dine omgivelser – meningen er den samme.

Alt dette vil give dig en illusion om en ny start og det vil hjælpe dig med at komme væk fra den person der ødelagde dit hjerte.

Desuden, vil det være gavnligt for din psyke at introducere nye vaner og mennesker i dit liv, og det er en af de hurtigste måder at forbedre din selvtillid og få det bedre på.

10. Hold dig beskæftiget

En anden vigtig ting, når det kommer til at lære hvordan man stopper med at holde af en  er at sikre sig at man har travlt.

Nogle gange kan kedsomhed og for meget fritid give os for meget tid til at tænke og dermed lide mere.

Det betyder ikke at den eneste måde er at begrave dig selv i arbejde.  

Det kan også være en mulighed for dig til at gøre alle de ting du gerne vil – se dine yndlingsserier, gå i biografen, lytte til afslappende musik, eller bare tage en lur når du har lyst.

Det der er vigtigt er at gøre de ting der fuldender dig og gør dig glad. Gør dit bedste for at undgå stress, for du har allerede nok at tænke på.

11. Men giv dig selv tid til at sørge

Men, det at holde dig selv beskæftiget ikke skal være en undskyldning for at feje dine følelser ind under gulvtæppet.

Så i stedet for at lade din smerte være det eneste du fokuserer på så giv dig selv en vis mængde af tid til at sørge hver dag.

Her kan du græde, skrige og gøre hvad end du har det godt med. Uanset hvad når denne tid er slut så gå tilbage til dine pligter og lev dit liv

En anden vigtig ting er ikke at presse dig selv for hårdt.

Selv om din sørgen skal stoppe på et tidspunkt, og du ikke kan tillade den at vare for evigt, så skal du huske at vi alle heler forskelligt, nogle hurtigere end andre.

I stedet for at fokusere på længden af din sørgeperiode så fokuser på kvaliteten af den og gør den så god som muligt.

12. Begynd at date igen

Når du spørger andre hvordan man stopper med at holde af en så vil de fleste råde dig til at finde en du kan bruge til at komme videre med, så hurtigt som muligt, så du kan få opfyldt tomrummet i dit hjerte med en ny, og det er den bedste måde.

Men at slæbe en masse følelsesmæssig bagage med sig og holde fast i fortiden er ikke byggesten for et sundt forhold.

Men du bør holde dine muligheder åbne.

Bare fordi der er en fra din fortid der ikke har givet dig den kærlighed du har brug for, betyder ikke at alle andre er på samme måde.

Det bedste du kan gøre er at komme tilbage på datingmarkedet, uden de store forventninger.

Jeg siger ikke at du skal springe fra den ene til den anden – bare giv dig selv en chance for at møde en ny, uden at tænke over udfaldet.

På den måde kan du stadig nyde fordelene ved at være single samtidig med at du bliver underholdt og er beskæftiget.

Bare vær forsigtig med at ikke at jage en væk du kan lide pga. Dine traumer fra fortiden

13. Brug tid sammen med dine venner

Den bedste medicin mod knuste hjerter er at være sammen med dem vi elsker og dem der elsker os uanset hvad.

I nærheden af dem du kan være dig selv overfor, og som ikke bruger dine svagheder mod dig.

Det er præcis derfor du bør tilbringe så meget tid sammen med dine venner som muligt, hvis du forsøger at lære hvordan man stopper med at holde af en.

Dine venner er der for at lytte, og hjælpe dig gennem krisen, bringe lys til din dag.

Bare pas på med ikke at følge alles råd blindt da ingen kan vide præcist hvad du går igennem.

14. Lær af det

I stedet for at græde over en der åbenbart er ligeglad med dig og lade dine hjertesorger trække dig ned, så forsøg at lær af det.

Se det som en styrkeprøve af din indre styrke, og se det som blot endnu en af livets udfordringer, som du også kommer igennem.

Desuden kan alt hvad du går igennem lære dig at dem der ikke elsker dig, fortjener heller ikke din kærlighed.

Din hjertesorg vil vise dig hvem dine rigtige venner er og hvem du skal droppe, og det vil gøre at du finder ud af at du kan overleve, selv uden den du troede du ikke kunne leve uden.

15. Fokuser på dig selv

Hvis du gerne vil lære hvordan du stopper med at holde af en, så er det sidste men absolut ikke det mindst vigtige trin at dirigere al den energi du har spildt på den person over mod dig selv.

Nu hvor du er sluppet af med en der ikke fortjener dig, så er det tid til at du gør dig selv lykkelig, uden at forvente at andre gør det.

Tiden er inde til at arbejde på dig selv og sætte dig selv først.

Vigtigst af alt, nu hvor du er holdt op med at  elske den forkerte, så er det tid til at elske dig selv endnu mere.

Hvordan Man Stopper Med At Holde Af En: 15 Nemme Trin