Skip to Content

Forskellene På At Være Forelsket Og Elske En

Forskellene På At Være Forelsket Og Elske En

Jeg forvekslede disse to termer førhen, lige som jeg forestiller mig at mange af jer også har gjort. De er så nemme at forveksle. Ikke kun som termer, men også som følelser.

Jeg spildte så meget tid på at græde over mænd som slet ikke var de rigtige til at begynde med. Jeg troede virkelig at jeg mistede kærligheden når jeg mistede dem. Jeg kunne ikke have taget mere fejl.

Det var først da jeg mødte min forevige person at jeg virkelig forstod forskellen mellem på at være forelsket og elske en. Intet jeg nogensinde har følt tidligere kan komme i nærheden af hvad jeg føler nu.

Ser du, ‘at være forelsket’ er en slagt afhængighed vi føler for en anden. Vi bliver så opslugt af dem at de er det eneste vi kan tænke på. Vi ønsker at være tæt på dem så tit som vi kan.

‘At elske en’ er hvad vi gør når virkeligheden kommer tilbage, når vores hormoner ikke længere farer rundt i kroppen. Det er ikke en afhængighed; det er virkelighed. Det handler om gensidig lykke og vækst. Det handler om at komplimentere hinandens liv. Det er det bedste i verden.

For at tydeliggøre det, så lad os se på 6 forskelle på forelskelse og elske en:

1. Forelskelse er utilsigtet, men at elske en er et valg

Forelskelse er ude af vores kontrol. Det handler om kemi, lyst og begejstring. Det handler om at idealisere en anden person, og sætte dem op på en piedestal.
At elske en kommer efter begejstringen, kemien og lysten. Det er en form for følelsesmæssig forbindelse vi danner.

Det handler ikke om at se din partner som en slags perfektion. Det er at vide at de har fejl, men elske dem alligevel. Det handler om at være lige når solskinsdagene er ovre.

2. At være forelsket handler om bekvemmelighed hvor at elske en handler om at proíoritere dem

At være forelsket handler om at have brug for en til at opfylde dine behov. Det er at være der når det er bekvemt.

Kærlighed derimod er uselvisk. Det er ikke kun snak, det handler også om at give.

Det handler om at give tid til en. Om at nyde det faktum at din bedre halvdel er tilstede. Om at give dem følelsen af at føle sig vigtige.

3. At være forelsket kan handle om at være trængene, hvor kærlighed aldrig gør

Det er vores natur at have forventninger til andre. Det er det samme når vi er forelsket. Vi forventer en anden person til at opføre sig på en bestemt måde.

For eksempel har vi måske lyst til at ringe eller skrive til dem 24/7. Vi forventer måske store romantiske gestusser og konstant vise kærlighed. Men, virkeligheden kan være anderledes. Det er derfor at vores uopfyldte forventninger er de mest normale årsager til at gå fra hinanden.

At elske en handler om kompabilitet. Om fælles forståelse. Det handler ikke om at tale sammen 24/7, men vide at du stadig er elsket.

4. At elske en handler om tillid, hvor forelskelse ikke behøver at handle om det samme

At være forelsket kan også være fyldt med usikkerheder. Vi behøver ikke at føle os trygge eller have fuldstændig tillid til en person for at forelske os i dem. Vi falder bare for dem, og håber de griber os.

Ægte kærlighed derimod handler om tillid. Der er ikke plads til usikkerheder eller jalousi. Vi føler os trygge og godt tilpas i deres omfavnelse, og vi øsker at de føler det samme for os.

5. At være forelsket handler om besiddelse mens at elske en handler om at sætte dem fri

At være forelsket giver os tit den misforståede opfattelse af at vi skylder en anden person noget. At de tilhører os. Vi holder dem for tæt fordi de er skaberen af vores lykke.

Det er derfor vi nogle gange saboterer vores egne chancer for at finde ægte kærlighed. Vi fremtvinger følelserne. Vi kvæler vores partnere fordi vi vil holde dem al for tæt.

At elske en handler om at give dem friheden til at elske dig tilbage. Det handler ikke om at prøve for hårdt på at bevare dem i dit liv. Det handler om at elske dem uanset om de er ved vores side eller ej.

Ægte kærlighed bør glide, og du bør aldrig have brug for at tigge efter andres opmærksomhed, kærlighed eller tilstedeværelse i dit liv. Det handler om at arbejde som et team, og vokse sammen.

6. At være forelsket behøver ikke at vare ved, mens kærlighed kan være uendelig

At være forelsket kan vare i en kortere eller længere periode, men har dets afslutning. Det er baseret på begejstring, lyst og de kemikalier i hjernen der gør os afhængige af følelsen af begær.

Kærlighed forsvinder ikke. Den bliver ikke mindre. Den falmer ikke.

Kærlighed varer ved uanset hvad. Den er konstant selvom honeymoon fasen i forholdet længe er ovre.

I sidste ende, det er vigtigt at huske på at forelskelse og elske en på ingen måde ekskluderer kærlighed til en selv.

Tværtimod, den byder den velkommen. Først når du virkelig elsker, accepterer og værdsætter dig selv er du i stand til at give de samme rene følelser til en anden person.