Skip to Content

Et Brev Til Den Mand, Der Tog Mig For Givet

Et Brev Til Den Mand, Der Tog Mig For Givet

Jeg har aldrig bedt dig om at komme ind i mit liv. Du ønskede at være en del af det.

Du meldte dig til alting af egen drift. Du ville dele dit liv med mig, og du ville have, at jeg skulle lukke dig ind i mit.

Du var så overbevisende, for i nogle øjeblikke så jeg dig se på mig, som om jeg var alt det, du havde ledt efter.

Du brugte alle dine “ressourcer” for at få mig til at falde for dig.

Du var sød og omsorgsfuld og oven i købet charmerende. Du var sjov, og du gjorde så meget for at få mig til at lægge mærke til dig, at jeg bare syntes, at det ville være en god idé at give dig en chance, selvom du så ud, som om du var for god til at være sand.

Selv om jeg havde lagt et par mislykkede forhold bag mig, overbeviste jeg mig selv om, at du i det mindste fortjente en chance for din indsats.

Du fortjente min tid og du fortjente min opmærksomhed. Du arbejdede så hårdt for det. Noget var ikke rigtigt fra starten, jeg kunne fornemme det fra starten, men jeg fortalte mig selv, at det bare var min frygt for, at fortiden kunne gentage sig.

… og … jeg besluttede mig for at give os en chance. Jeg besluttede mig for at tro på dine ord og give dig min tillid.

Lidt efter lidt lagde jeg mærke til, at jeg faldt for dig. Faktisk var det ikke bare lidt efter lidt, det faldt på én gang.

Desværre landede jeg fladt på mit ansigt.

Mens mine sommerfugle vågnede op, forgiftede du dine og fik dem til at forsvinde.

Jeg var nok ikke, hvad du forventede, at jeg ville være; du troede, at jeg ville være en nar for dine manipulerende spil eller være som alle de andre naive piger, du gik ud med. Men det var jeg ikke. Fordi jeg foragter spil.

Jeg foragter at lege med andre menneskers følelser, fordi jeg også blev leget med dem.

Og det ødelagde mig. Det gjorde mig så ondt, at jeg ikke kunne klare mere af det. Med dig spillede jeg alle mine kort åbent ud. Jeg spillede fair.

Jeg viste dig alt, hvad jeg havde, så du ville vide, hvad du gik ind til.

Jeg ville ønske, du havde gjort det samme for mig. Jeg ville ønske, at du bare havde været ærlig. Jeg elskede dig på den måde, som jeg håbede at blive elsket en dag.

Jeg ville tro på, at du var den eneste ene, og at hvis jeg var ærlig, ville du også være ærlig. Så jeg holdt intet tilbage.

Jeg sårede dig aldrig, jeg var der for dig, når ingen andre var der, jeg var der, når du havde brug for mig, og selv når du ikke anede, at du også havde brug for mig.

Jeg satte pris på dig og værdsatte dig for den, du var. Jeg ønskede ikke at ændre dig, jeg ønskede bare, at du skulle gøre det samme for mig, som jeg gjorde for dig.

Jeg lyttede altid til dig. Jeg forsøgte at tage mig af dine behov og jeg forsøgte at gøre dig glad. Jeg ønskede, at det skulle fungere mellem os, og det er hovedårsagen til, at jeg kæmpede så hårdt for din kærlighed.

Hvor var jeg dog en idiot, hvor var jeg dum, at kæmpe for kærligheden til en mand, som ikke engang havde tænkt sig at elske mig til at begynde med.

Alle de ting jeg gjorde, jeg gjorde dem ikke for at du skulle takke mig, jeg gjorde dem ikke for at du skulle føle at du skyldte mig noget, jeg gjorde dem fordi jeg havde lyst til det. Jeg gjorde dem, fordi jeg syntes, du fortjente dem.

Jeg gjorde dem, fordi det var det rigtige at gøre, og fordi jeg ville elske dig rigtigt.

Men du gjorde dig ikke den mindste anstrengelse for at prøve halvt så meget som jeg gjorde. Det så ud som om du bare havde brug for, at jeg faldt for dig, og så var dit job gjort.

Så ville du have nogen til at elske dig, til at tage sig af dig og dine behov, nogen til at være der for dig uden at føle, at du skulle gengælde deres indsats overhovedet.

Efter et stykke tid, efter at være blevet rørt af dine hænder og derefter være blevet nægtet, efter at have givet alt mig selv til dig og ikke fået noget tilbage, efter at have løbet hen til dig bare for at se, at du ikke glædede dig til at have mig i dine arme, bemærkede jeg en fremmed, der kiggede på mig i spejlet.

Det føltes som om jeg var et offer og ikke en kriger længere, som om alt livet var blevet suget ud af mig.

Ud af alle de forhold, jeg har været igennem, var det med dig det mest hjerteskærende, ved du?

Du fik mig til at føle, at jeg var spild af din tid, som om alle mine anstrengelser ikke var noget værd, og du forventede stadig, at jeg skulle gøre alt det, jeg gjorde for dig, som om jeg skyldte dig alt det.

Sandheden er, at jeg ikke skyldte dig noget. Jeg skulle være holdt op med at prøve samme tid som du gjorde. Du fortjente ikke engang et gram af det, jeg gav dig.

Det var en fejl at behandle dig på den måde, jeg gjorde. At sætte dig på en piedestal var en fejl.

Du tog den forkerte kvinde for givet.

Hvis du troede, at jeg stadig ville være der for dig, selv efter den måde du fik mig til at føle mig på, selv efter at du viste mig, at du var ligeglad med mig, så har du misforstået mig helt.

Jeg har stadig en prioriteringsliste, og jeg har flyttet mit navn til toppen af den!

Når dagen er omme, ved jeg, at jeg gjorde mit bedste. Jeg ved, at jeg har forsøgt, og det gjorde du ikke.

Der er intet andet at gøre end at vise dig, hvordan det føles at være uden alle de ting, jeg gjorde for dig. Måske vil du lære at sætte pris på mig, når du ikke længere har mig i dit liv. Måske vil du komme til at savne alle de ting, jeg gjorde for dig, som du knap nok lagde mærke til, da jeg var ved siden af dig.

Det er egentlig ligegyldigt, det er allerede for sent.

Jeg vil lære af mine fejl, og jeg vil gøre mit bedste for ikke at gentage de samme fejl, som jeg begik med dig. I det øjeblik jeg ser, at nogen tager mig for givet, går jeg min vej.