Skip to Content

6 Grunde Til, At Du Ikke Kan Være “Bare Venner” Med En Person, Du Engang Elskede

6 Grunde Til, At Du Ikke Kan Være “Bare Venner” Med En Person, Du Engang Elskede

At være eller ikke at være? At forblive venner med en, man engang elskede, eller snarere ikke at være det? Det er et uundgåeligt spørgsmål, som man uvægerligt kommer til at tænke på efter et brud.

Nogle gange er vi ikke engang klar over det, og vi overvejer ubevidst tanken om at forblive venner med dem, fordi vi er bange for helt at miste dem fra vores liv.

Når kærligheden “lukker ned”, kommer det på en eller anden måde naturligt for os at tænke på venskab med den person, som vi engang delte alt med.

Men i de fleste tilfælde er dette ikke så god en idé, som det måske ser ud til.

At forblive venner med en person, du engang elskede, betyder at slette den fortid, som I to deler sammen, og ikke at ville gøre noget med vedkommende, som ikke har noget med ‘at være venner’ at gøre (undtagen hvis I er venner med fordele).

6 grunde til, at du ikke kan være ‘bare venner’ med en person, du engang elskede

Du har brug for tid til at sørge

Den første grund til, at du ikke bare kan være venner med dem, er fordi du har brug for tid til at sørge.

Det er ligegyldigt, om det er din partner, der har taget initiativ til bruddet, eller måske dig selv, du har simpelthen brug for noget tid alene for at forstå situationen og helbrede ordentligt.

Og hvis du forbliver venner med dem, vil du aldrig være i stand til at helbrede dig selv.

Du vil aldrig kunne leve i fred og harmoni med dig selv, fordi beslutningen om at forblive venner med dem vil forfølge dig.

Du har været intim

Intimitet er noget, vi ikke bør tage for givet, fordi det er en stærk kraft, der forbinder os med et andet menneske.

Og når du først er forbundet, er det svært at afbryde forbindelsen. Det er svært at glemme lugten af deres hår, den måde, de kysser eller krammer på.

Når du først deler dit hjerte og din intimitet med en person, bliver vedkommende automatisk en del af dig, og derfor er det næsten umuligt pludselig at skifte til “bare venner”-mærket.

Du vil altid have nogle déjà vus, og de vil altid minde dig om det, som I to plejede at have.

Du vil ikke være i stand til at komme videre

Hvis du beslutter dig for at forblive venner med dem, vil du aldrig kunne komme videre. Du vil dvæle i din fortid og nutid på samme tid.

Og jo mere du går fremad, jo mere vil du blive trukket tilbage.

Du vil aldrig kunne finde dit sande jeg og slette din fortid, fordi du vil have for travlt med at tænke på, hvad der gik galt.

Det kan gøre din nye partner jaloux

Hvis du forbliver venner med din eks, kan det i høj grad påvirke din nye, potentielle partner.

De kunne blive jaloux og begynde at stille spørgsmålstegn ved, om du er kommet over dem eller ej. Og det vil påvirke dem til at opføre sig besidderisk, selvom de ikke er den slags personer.

De vil aldrig være 100 % sikre på, at du ikke skifter mening og genforenes med dem, og det vil skabe stress og unødvendige diskussioner med din nye, potentielle partner.

Du vil være på en konstant følelsesmæssig rutsjebane

Hvis du forbliver venner med en person, du engang elskede, skal du være forberedt på at være på en konstant følelsesmæssig rutsjebane.

Du vil have blandede følelser om alting.

Deres handlinger vil minde dig om jeres lykkelige øjeblikke sammen, og det vil få dig til at sætte spørgsmålstegn ved gyldigheden af jeres beslutning om at gå hver til sit.

Følelser er virkelig vanskelige, og vores hjerne glemmer aldrig noget.

Selv ét ord, som han har sagt før, kan udløse visse følelser i dig og få dig til at føle dig fortabt og forvirret. Det er, fordi din hjerne ikke forstår, at det er slut.

Din hjerne er koblet til at nyde de ting, du plejede at nyde før, og det er derfor, at dine følelser kan dukke op, når du mindst venter dem.

Og du vil være i en konstant labyrint af spørgsmålstegn ved alting.

Folk kan få en forkert opfattelse

Dine venner og familie vil måske forveksle det med, at du forsøger at genforenes med dem, og derfor vil de begynde at stille dig unødvendige spørgsmål.

At bevise over for dem, at dine intentioner udelukkende er venlige, vil ikke berolige dem.

Og det er virkelig frustrerende, når du skal bekræfte hvert eneste skridt og tanke over for dem.

For dig betyder “bare venner” måske noget helt andet end det, de forestiller sig, og i dette tilfælde ville det være et meget bedre alternativ at holde sig væk fra din eks.